יש נסיבות שכן. מומלץ לעיין במאמר 'התפטרות בגין מצב רפואי'.
האם מעסיק יכול לדרוש מעובד לעבור בדיקה רפואית גם אצל רופא מטעמו?
בית הדין פסק בעניין תשן/154-3 (ארצי) מיכאל קרייטר – אבלין אילוז, [פורסם בנבו] פד"ע כב 339 שצריך לשם כך הוראה חוזית מפורשת ולא ניתן לכפות עובד לזה מבלי הוראה שכזאת.בית הדין הוסיף וציין כי בתקנות דמי מחלה נקבע שרק אם מוגשת תעודת מחלה שאינה של קופת-חולים, רשאי המעביד להעמיד את העובד לבדיקת רופא מטעמו. מתקנות אלה, קבע, ניתן להקיש לענייננו.
בהחלט."הזכות לפיצויי פיטורים, כשהעילה היא מצב בריאות, אינה קשורה כלל וכלל בקשר סיבתי כל שהוא בין העבודה לבין אותו 'מצב בריאות'. אין מדובר בעילה שברשלנות או בעילה שביסודה קשר סיבתי כל שהוא בין העבודה לבין התוצאה; הקשר היחיד הוא בין מצב הבריאות והעבודה" (ר' דב"ע לו/3-132 כרמי שלמה בע"מ נ' אריה הרצפלד [פורסם בנבו] פד"ע ח 137; דב"ע שן/3-154 מיכאל קרייטלר נ' אבלין אילוז [פורסם בנבו] פד"ע כב 339; דב"ע נא 3-7 מרים עדאוי נ' פ.א.ב. שירותים בע"מ [פורסם בנבו] פד"ע כב 325),
העקרון הכללי בענין חופשה שנתית, הוא שהמעביד הוא זה שקובע את מועד החופשה.יש לשים לב לסעיף 9 לחוק חופשה שנתית, התשי"א-1951, המורה כי מועד חופשה שאורכת לפחות 7 ימים - ייקבע לפחות 14 ימים מראש.מכאן שכל עובד מדובר על מספר ימים מודרים מראש כאמור, אין פסול בכך שהנמעסיק כופה על העובד לנצל ימי חופשה שעמדו לזכותו.ובפסיקה אף נאמר כי מחובתו של המעסיק לדאוג שהעובד ינצל את ימי החופשה.
הנך עצמאי ועל כן לא חלים עליך יחסי עובד מעביד. משכך, אינך זכאי לזכויות סוציאליות כגון חופשה שנתית ופיצויי פיטורים. אולם, במקרים מסוימים, ניתן להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה וקבל הכרה בדיעבד כעובד. לשם כך עליך לפנות לייעוץ משפטי פרטני.
ככלל, חל איסור על מעסיקים לדרוש הצגת תדפיס פלילי ומדובר אף בעבירה פלילית. יחד עם זאת, אין איסור לשאול את העובד על עברו הפלילי ובלבד כי השאלה רלוונטית לסוג המשרה.